Noordstar won met 3-2 van een erg jong én zwak Itegem en mag daarmee zeker niet klagen. Na een slechte eerste helft en een vreselijk 4de kwartier stonden onze blauwhemden na een uur 1-2 achter, een blamage leek in de maak. In de laatste 25 minuten begon Noordstar dan toch eindelijk vooruit te voetballen, en nadat de gelijkmaker viel (10 minuten voor tijd) geloofde Noordstar weer volop in de overwinning. Invallers Miggy en Vinny zorgden (ver in blessuretijd) nog voor de winning-goal, de opluchting was groot...Noordstar vertrok met Jan Meir, Mathias Tubex, Peter Engels, Jo Meir, Filip Mertens, Robin Van Beek, Jonas Donckers, Thijs Lambaerts, Philip T' Syen, Cello Ercolani en Niels Caers. Reserven waren Tom Lens, Miguel Bruynseels, Vincent Tubex en Jan Van de Water.Noordstar speelde een zwakke eerste helft zonder tempo en zonder veel echte doelkansen, de bezoekers waren zo mogelijk nog zwakker en deden helemaal niets met de bal. Philip haalde (voor de 16m) uit naar de linker hoek maar zag zijn poging gestopt door de keeper (14'), Thijs trapte na een mooie individuele actie te zwak zodat de doelman maar op te rapen had (16'), Jonas trapte van op zo'n 20m hard over (23'). Na een fout op Cello gaf de arbiter goed balvoordeel, Thijs gaf de bal goed mee in de loop van Robin Van Beek, alleen voor doel omspeelde die de keeper en trapte de bal netjes in doel, 1-0 (25'). Philip trapte wat later op vrijschop naast (28'), daarna stelde Itegem gelijk; op hoekschop mocht een bezoeker centraal voor doel ongehinderd koppen, de bal ging overhoeks en via de binnenkant van de paal binnen, 1-1 (32'). Jan had nog een goede parade in huis na een harde trap (36'), Cello trapte (gelanceerd door Niels) met links op de keeper (41'). De voorlopige gelijke stand was juist, maar tegen deze tegenstander hadden onze mannen met de rust toch al enkele doelpunten meer gemaakt moeten hebben. De eerste 20 minuten na de rust brachten helemaal geen beterschap, het was integendeel Itegem dat de neus aan het venster stak. Een bezoeker trapte eerst nog (van voor de 16m) op de kruising (54'), daarna was het wel prijs; de bal viel voor onze 16m voor de voeten van een bezoeker en die draaide de bal mooi naast de paal buiten het bereik van Jan, 1-2 (58'). Trainer Nico besloot daarna om achteraan man tegen man te gaan spelen en bracht er invallers Miggy en Vinny in, en dat wierp zijn vruchten af. Noordstar begon nu eindelijk beter te combineren, de kansen volgden nu wel. Jonas maakte zich vrij en trapte hard, de bal vloog tegen de kruising (65'). Niels zette goed voor, een bezoeker kopte net niet in eigen doel maar voorlangs (73'). Niels zette na een goede actie op de flank goed laag voor doel, Miggy kwam aan de 2de paal één schoenmaat te kort (75'). Cello legde de bal aan de 16m goed af voor Robin, de keeper had een prima save nodig om zijn bal naast de paal weg te gaan halen (78'). Wat later viel de verdiende gelijkmaker dan toch; op hoekschop van Philip kopte Marcello Ercolani aan de 1ste paal de bal perfect via de binnenkant van de 2de paal in doel, 2-2 (81'). Noordstar voelde nu dat er nog meer in zat en ging in een slotoffensief op zoek naar meer. Niels trapte (van aan de cornervlag!), de keeper redde met de vingertoppen (87'). Jonas vloerde de doelman en Vinny duwde de bal helemaal over de doellijn, de goal werd afgekeurd wegens buitenspel (90'). In blessuretijd kreeg Noordstar uiteindelijk dan toch nog zijn zin; Vinny haalde op snelheid de achterlijn en legde goed achteruit vlak voor doel, Miguel Bruynseels aarzelde niet en trapte de bal in één tijd overhoeks binnen, 3-2 (92') en meteen de winning-goal.Een heel moeizame maar wel verdiende zege na een wedstrijd die pas na een uur kon boeien. (BrunoM)